PortfolioKies een categorie om te bekijken.

Websites     Multimedia     3d-animatie     Ontwerpen    Multimedia


Voor Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het Groninger Museum en Kasteel/Museum De Menkemaborg in Uithuizen (junior audiotour en audiotour voor volwassen) heeft De Poel Webdesign multimedia/audiotours verzorgd die bezoekers in het museum via een speciaal apparaatje achtergrond informatie geeft over de exposities en/of collectie.

In opdracht van Biblionet (een overkoepelende organisatie voor bibliotheken in de Noordelijke provincies) heeft De Poel Webdesign flashanimaties gemaakt voor de website Lezen zonder Grenzen. Het doel was de website speelser en toegankelijker te maken voor jongeren. Er mocht niet veel interactiviteit in de filmpjes zitten om de leerlingen niet te veel af te leiden. De website bestaat uit een nederlands- en duitstalige gedeelte en bestaat uit 6 thema's. Een aantal thema's zijn verschillend aan de duitse en nederlandse kant en dus moesten daar ook weer andere animaties voor gemaakt worden. Voor elk thema is er een langwerpig liggend en een staand filmpje.

In opdracht van het Groninger Museum heeft De Poel Webdesign o.a. het ontwerp en de technische realisatie van twee interactieve cd-roms over kunstenaarsvereniging De Ploeg gerealiseerd. De cd-roms worden op scholen gebruikt als educatiemateriaal.
'Kleurrijk geploegd' is voor leerlingen vanaf 4 jaar oud. Klik hier om de webversie (een minder uitgebreide versie) van de cd-rom te openen. 'Een schilderachtige ontmoeting' is voor leerlingen vanaf 9 jaar oud, maar is niet beschikbaar als webversie.

Een tekenprogramma wat De Poel Webdesign heeft geprogrammeerd voor de cd-rom 'Kleurrijk geploegd' kun je hier zien en uitproberen.
Screenshots van beide cd-roms zie je onderaan deze pagina.
Meer screenshots van de cd-roms kun je bekijken op
http://www.depoel-webdesign.nl/portfolio/multimedia

Voor de expositie van 'Professor van Giffen en het geheim van de wierden' heeft De Poel Webdesign in opdracht van het Groninger Museum het menu, de structuur en een spel gemaakt voor een educatieve dvd voor het VMBO. Negen (oud-) kunstacademie studenten leverden allen een animatie.

Arjo Passchier maakte voor de afdeling educatie een cd-rom met video's gemaakt tijdens rondleidingen en workshops in het museum. De Poel Webdesign maakte de structuur en het menu van deze cd-rom.

Intro Schilderachtige ontmoeting
Intro 'Schilderachtige ontmoeting'.
Interface Schilderachtige ontmoeting
Interface 'Schilderachtige ontmoeting'.
Intro Kleurrijk geploegd
Intro 'Kleurrijk geploegd'
'Kleurrijk geploegd'
Diashow Groninger Museum